178


Community centre - Saint-Cyr-L'Ecole (78)

Perspective-1-bdef
  • Operation
  • Program
  • Technical characteristics
  • HQE
Client Ville de Saint-Cyr-l'école
Architect Jean-Pierre LOTT
Area 2183m²
Construction cost 4,100,000€
Scope of services Consultant engineer, external works engineer, building economist, Haute Qualité Environnementale (HQE) engineer, construction manager (OPC
Delivery date In progress
Programme - EN
Construction of Community Centre comprising reception hall, multi-purpose hall for 300 people, music studios, business and community premises, car park on ZAC du Renard, Saint-Cyr-l'Ecole.
Particularités Techniques - EN
Deep cast reinforced concrete piles dimensioned to bear vertical and horizontal loads. Reinforced concrete structure with fair face finish in elevation. Space heating supplied by gas boiler located on roof terrace. Two condensing boilers in sequence to limit power use, as required. Double flow ventilation, heat recovery on extracted air (multipurpose halls, reception hall).