178


François Péatrick Area redevelopment - Plessis-Robinson

EPICURIA PLESSIS VUE COUR 05-BDEF
  • Operation
  • Program
  • Technical characteristics
  • HQE
Client Ville du Plessis-Robinson
Architect Epicuria
Area 9730m²
Construction cost 28,700,000€
Scope of services Consultant engineer, external works engineer, building economist, Haute Qualité Environnementale (HQE) engineer, kitchen designer
Delivery date In progress
Programme - EN
Phased demolition within occupied public premises and construction of 24-classroom school, leisure facilities, sports centre, community and housing centre.
Particularités Techniques - EN
Shallow footings. Reinforced concrete walls, columns, beams and slabs. Space heating supplied by gas condensing boilers. Boiler room includes two condensing boilers. Classrooms; double flow mechanical ventilation.
Thermal performance objectives set in compliance with current RT 2012 thermal regulations at Effinergie+. Gymnasium ventilation particularly adapted to this type of facility; heat exchanger provides fresh and temperate air throughout year, irrespective of outside temperature. Haute Qualité Environnementale (HQE) Eco-friendly green site construction Bioclimatic design